SPIS TREŚCI EBOOKA:
"Dieta Fizjologiczna Tomasza Reznera Cz II"
* 9. WSTĘP DO CZĘŚCI DRUGIEJ
* 10. CEL
* 10.1. Uczciwość
* 10.2. Świadomość
* 10.3. Odpowiedzialność
* 10.4. Wyznacz sobie, jaką chcesz mieć sylwetkę
* 10.5. Termin osiągnięcia zamierzonych efektów
* 10.6. Utrzymanie wyników
* 11. POJĘCIA
* 11.1. Nazewnictwo
* 11.1.1. Nadwaga
* 11.1.2. Otyłość
* 11.1.3. Odchudzanie
* 11.1.4. Semantyka niektórych przedrostków
* 11.2. Normy
* 11.2.1. Tabele
* 11.2.2. Nomogramy
* 11.2.3. Przyjęte zwyczaje środowiskowe i kulturowe
* 11.2.4. Własne metody porównawcze
* 11.2.5. Moje propozycje pomiaru
* 11.2.5.1. Metoda liniału
* 11.2.5.2. Metoda pomiaru fałdu skórnego
* 12. DIETY
* 12.1. Zróżnicowanie
* 12.2. Składniki
* 12.2.1. Woda i elektrolity
* 12.2.2. Sole mineralne
* 12.2.3. Makroelementy
* 12.2.4. Mikroelementy
* 12.2.5. Witaminy
* 12.2.6. Węglowodany
* 12.2.7. Białka i kwasy nukleinowe
* 12.2.8. Tłuszcze
* 12.2.9. Błonnik
* 13. NAWYKI
* 13.1. Nawyki a okoliczności
* 13.2. Mody
* 13.3. Przekarmianie dzieci
* 13.4. Ilość posiłków na dobę
* 13.5. Śniadanie
* 13.6. Popijanie pokarmu płynem
* 13.7. Przyprawy i ulubione smaki
* 14. POKARMY ZAWIERAJĄCE GŁÓWNE SKŁADNIKI ŻYWIENIOWE
* 14.1. Węglowodany, czyli cukry
* 14.1.1. Produkty zawierające dużo węglowodanów
* 14.2. Lipidy, czyli tłuszcze
* 14.2.1. Produkty zawierające tłuszcze roślinne
* 14.2.2. Produkty zawierające tłuszcze zwierzęce
* 14.3. Białko oraz peptydy
* 14.3.1. Produkty zawierające białko zwierzęce
* 14.3.2. Produkty zawierające białko roślinne
* 14.4. Błonnik
* 14.4.1. Pokarmy zawierające błonnik
* 15. OWOCE I WARZYWA
* 16. WAPŃ
* 16.1. Pokarmy zawierające wapń
* 17. JAK JEŚĆ ZDROWO I JESZCZE DO TEGO Z PRZYJEMNOŚCIĄ
* 17.1. Jak jeść
* 17.1.1. Smak
* 17.1.2. Kęsy
* 17.1.3. Gryzienie i żucie
* 17.2. Przyjemność z jedzenia
* 17.2.1. Smak
* 17.2.2. Zdrowie
* 17.2.3. Sylwetka
* 18. SPOŻYWANIE POKARMÓW ZAWIERAJĄCYCH DUŻĄ ILOŚĆ WODY
* 19. KONTROLA I ILOŚĆ SPOŻYWANYCH POKARMÓW
* 20. PRAWIDŁOWE ŁĄCZENIE POTRAW
* 21. PRAWIDŁOWA KOLEJNOŚĆ SPOŻYWANIA POKARMÓW
* 22. BIAŁKO W POŻYWIENIU
* 23. PRZYPRAWY
* 24. NAWYKI I ZWYCZAJE
* 25. UŻYWKI
* 26. ZAKOŃCZENIE
» Autor: Tomasz Rezner
» Ilość stron: 65 » Format publikacji: PDF Cena: 19,70 zł |
|